Skip til hoved indholdet

Krolf

Krolf

Krolf er en sjov blanding af golf og kroket. Lån gratis udstyr og spil på en banerne i Frederiksværk og Hundested.

 

Langt de fleste har nok stiftet bekendtskab med både golf og kroket, men det er formodentlig endnu de færreste, der kan nikke genkendende til krolf.

 

Der findes krolfbaner i Halsnæs Kommune og du eller din forening/firma kan gratis låne krolfudstyr ved banerne.

 

På denne side finder du information om spilleregler, banernes placering, lån af udstyr og generelle guidelines til brug af banerne.

 

Information om spillet

Krolf er et spil med køller og kugler, der mest af alt ligner en krydsning af golf og kroket. Banen består af 18 huller med forskellig afstand mellem hullerne. Alle kan være med uanset alder, størrelse og fysisk niveau. Derfor er spillet også oplagt for hele familien, ligesom det er meget velegnet for såvel yngre som ældre.

 

Man spiller med en kølle, som minder om en kroketkølle, samt en kugle, der er lidt tungere og større end en almindelig kroketkugle. Spillet går i alt sin enkelthed ud på at få kuglen i hullerne på færrest muligt slag.

 

Hvis du ikke har prøvet at spille krolf før, anbefales det, at du læser spillereglerne, som er udviklet af DGI Krolf og Dansk Krolf Union. 

 

Banernes placering

Der findes to krolfbaner i Halsnæs Kommune på følgende placeringer:

 

  • Friluftsscenen ved Hundested Hallen
  • Skjoldborgsparken ved Frivilligcenteret

 

Lån af udstyr

Du kan gratis låne komplette udstyrspakker i nærheden af banerne. Der er normalt tilstrækkeligt med udstyr til mindst 20-30 spillere, men kontakt nedenstående for at høre om mulighederne også selvom I er flere.

 

Ved spil i Skjoldborgparken kan der lånes udstyr ved at kontakte Krolffolkets formand Jørgen Hansen
jhans@youmail.dk tlf. 81731333.


Ønsker man at spille på banen ved Hundested Hallen kan udstyr lånes af hallens personale idraetshallerne@halsnaes.dk tlf. 47725307.

 

Guidelines for brug af banerne

Før et spil påbegyndes, fjernes dækslerne, som er placeret over hvert af banens huller. Under spillet placeres dækslerne et synligt sted, så de ikke bliver væk under spillet. Skiltene, der markerer baneforløbet, stikkes i jorden ved hver sit hul.

 

Efter spillet skal alle dækslerne sættes på plads igen. Dette gøres af hensyn til sikkerheden og banens vedligehold.

 

Der kan godt være flere aktive grupper i gang på samme tid. Krolf udøves med respekt for andre spillere. 

Sidst ændret:

tirsdag, 11. oktober, 2022 - 10:46