Skip til hoved indholdet

By og historie

Oldtidsfund, industriminder og moderne byudvikling. Halsnæs har en historie ud over det sædvanlige, hvilket et besøg på Industrimuseet kan vise dig. De mange byrumsprojekter vidner dog om, at Halsnæs langt fra er gået i stå. Få inspiration til at gå på oplevelser i byer og havne her på Oplev Halsnæs.

 

Byer og havne

Halsnæs er spækket med unikke byer og levende havne miljøer. Udover de store byer som Hundested og Frederiksværk, så finder man det unikke Torup, paradiset ved Lynæs, naturskønne Ølsted og Melby samt badebyen Liseleje. Hver by er helt speciel på hver sin måde. Gå derfor ikke glip af et besøg i hver by.

Du finder en oversigt her.

 

Museer

Halsnæs har de gode historier og er fyldt med spændende fortællinger, som formidles af områdets museer. I Hundested kan du lære og oplev alt om Knud Rasmussen, og i Frederiksværk må du ikke snyde dig selv for at opleve stålets historie.

Vi har samlet museerne til dig her

 

Største seværdigheder

I hver en by i Halsnæs, kan du opleve særlige seværdigheder. Hver by har eksepelvis smuk og historisk kirke arkitektur. Derudover har både Frederiksværk og Hundested en rig historisk baggrund. 

Hvis du er nysgerrig kan du finde et overblik over besøgsværdige steder her

Kalenderen

I kalenderen her på siden kan du se alle de større begivenheder i Halsnæs. Oplev Halsnæs-kalenderen samler begivenheder fra mange forskellige arrangører. Har du spørgsmål eller søger du information om handicaptilgængelighed, bedes du kontakte arrangøren af den pågældende begivenhed direkte.

Se kalenderen her

Guides

Guider til oplevelser og begivenheder i Halsnæs

Se dem her