Skip til hoved indholdet

Shopping og kulturevents. Historiske oplevelser og smuk natur.

Byerne i Halsnæs har noget for enhver smag og enhver slags vejr.

Byerne i Halsnæs har hver sine karakteristika og der er kun få kilometer imellem, så det er ingen sag at tage turen hele vejen rundt. Flere steder er der cykelstier igennem skov og langs fjord, og hvis du fortryder undervejs, kan du tage cyklen gratis med i lokaltoget, der kører fra Hillerød helt til Hundested.

 

FREDERIKSVÆRK

Nyd en slentretur ad alleen langs kanalen, hvor ænderne snadrer og lyden af fossende vand fra sidekanalen skaber en helt særlig stemning. Følg kanalen igennem skoven til Arresø, hvor du med picnickurven under armen kan stige om bord på den træbåden Frederikke og nyde en stille tur på Danmarks største sø. Den blå isfugl er let at spotte; langt sværere er det at få øje på beboerne i bæverdæmningerne undervejs.

Følger du kanalen den anden vej fra centrum, kan du rejse tilbage i tiden med et besøg på verdens bedst bevarede krudtværk med arbejdende maskiner. Helt frem til 1970'erne blev der produceret krudt her - også til civile formål.

Parallelt med kanalen finder du butiksstrøget Nørregade og lige i nærheden det gamle kanonstøberi Gjethuset, der i dag er et levende kulturhus med udstillinger, kreative workshops, koncerter og meget mere. Sommeren igennem er der loppemarkeder på Torvet og markedsdage med forskellige temaer på plænen fx Food Fair, hvor du kan smage dig vej igennem Halsnæs' mange lækre fødevarer. Det er også på den amfi-agtige plæne ved Torvet, at du kan tage dig et hvil og hver lørdag i skoleferien høre god musik fra scenen i kanalen.

 

HUNDESTED

En halv snes kilometer mod vest, yderst på næsset, kommer du til Hundested og Hundested Havn. Her kan du gå zigzag forbi de mange mennesker, der en solskinsdag nyder en bid mad og et glas lokalt brygget øl på kajen og stikke hovedet ind hos de mange små gallerier og arbejdende værksteder, hvor kunstnere og kunstværkere er i gang.

Møder du nogen i bare tæer, er det fordi badestranden Trekanten ligger lige ved siden af lystbådehavnen. Og ved den centrale kaj kommer du til Klap-en-fisk platformen, hvor børnene ligger på knæ efter krabber og fladfisk.

For herude handler det om vand og hav. Det gælder fx de stemningsfulde Watermusic-koncerter på flydescenen og grønlandsfareren Knud Rasmussens hus yderst på klinten, der stort set står, som han forlod det.

Hundested Havn blev fornyligt kåret til Årets Havn, og her er masser at opleve for hele familien fra naturlegeplads og friskstegte fiskedeller til kunsthåndværkmarked, imponerende sandskulpturer, gode spisesteder og den smukkeste solnedgang over Kattegat samt naturligvis et hyggeligt butiksliv i Nørregade et stenkast fra havnen.

Læs mere på OplevHundested

 

ØLSTED

Lidt sydøst for Frederiksværk ligger Ølsted omgivet af den smukkeste natur og med udkig så langt som til Lynæs og Roskilde Domkirke. Den nu nedlagte grusgrav er virkelig et besøg værd, for frivillige ildsjæle har formået at forvandle den til et fantastisk rekreativt område. Her kan du overnatte i shelter, tage en tur på naturlegepladsen, lave picnic med din udkårne, nyde udsigten over en medbragt kop kaffe på én af bænkene øverst oppe eller læne dig tilbage i græsset nede i bunden af grusgraven og opleve koncerter under åben himmel.

De unge tager til Olliestedet i Ølsted med skateboard, løbehjul og rulleskøjter under armen, for den store hal har alt det, der skal til for at få fart under hjulene.

 

MELBY

Melby er især for dig, der holder af en dag i det fri. Fra den gamle mølle er der et smukt kig over marker og enge, og på Melby Overdrev nær Asserbo kan du gå på jagt efter sjældne dyr og planter. Den gamle hede går over i plantage og tager dig helt ned på stranden enten mod Liseleje eller helt til Tisvilde.

 

LISELEJE

Halsnæs' badeby nummer 1 har både store isvafler, bred sandstrand, dybe klitter, udfordrende naturlegeplads og en afslappet ferieatmosfære. Her er også torvedage, den årlige dragefestival, kunstnerdage og det traditionsrige Skt. Hansbål på stranden.

Læs mere på Liselejes infogruppe på Facebook eller se Borgerforeningens kalender.

Kalenderen

I kalenderen her på siden kan du se alle de større begivenheder i Halsnæs. Oplev Halsnæs-kalenderen samler begivenheder fra mange forskellige arrangører. Har du spørgsmål eller søger du information om handicaptilgængelighed, bedes du kontakte arrangøren af den pågældende begivenhed direkte.

Se kalenderen her