Skip til hoved indholdet

Overnat i shelters

Overnat i shelters

Pak sovepose og liggeunderlag, men lad teltet blive hjemme. Halsnæs har masser af shelters, hvor du nemt kan overnatte i det fri.

 

Kajakshelter - Havhytten ved Hvide Klint

Det flydende shelter er måske Danmarks første af sin slags. Designet til at tilbyde hvile på vandet til trætte kajakroere - uden at de behøver begive sig ind på land. Du finder shelteret ud for badebroen ved Hvide Klint, skønt beliggende i fjorden. Shelteret kan bookes via Friluftsguiden.dk, hvis man vil være sikker på ikke at sejle forgæves.

 

Shelter ved Store Havelse

 

Kommunen har et shelter med plads til ca. 4 personer ved Store Havelse, som det er muligt at booke via Friluftsguiden.dk. Det er også muligt at bruge uden booking - men en booking giver fortrinsret.

 

Store Lyngby Skov ved Ølsted

 

I skoven ved Ølsted findes tre splinternye (2016) fine shelters med plads til ca. fire personer i hver, og et tilhørende skovtoilet. Der arbejdes desuden på at lave indhegninger til hunde, så de firbenede også kan være med til overnatning i skoven.

Shelterne findes ved at køre til parkeringspladsen ved Skovbrynet til højre, når man kommer fra Ølsted. Drej til venstre lige efter parkeringspladsen og følg stien, til du når en sø på venstre hånd. Lige efter drejer man til venstre af en sti, der går lige ud til bålhytten, shelterne og toilettet.

 

Ullerup Skov Shelterplads

 

Shelterpladsen i Ullerup skov byder på masser af aktiviteter for store og små. Det store shelter har plads til 30 personer og har en overdækket bålplads, hvor du kan varme kakaoen, bage snobrød og riste pølser. Et par raske skridt herfra finder du både en skovlabyrint og skovlegeplads, hvor store og små kan tumle. Ligeledes kan du finde inspiration til at gå på opdagelse i fx skovens insektliv på de opsatte skilte. Skoven befinder sig en rask vandretur (ca. 2 km) fra Hundested st.  Pak sovepose og snobrødsdej og nyd en sommernat i skoven. Der kan være rift om pladsen, så det er en god idé at booke i forvejen, hvis du vil være på den sikre side. Du kan booke shelteret i Ullerup skov på naturstyrelsens hjemmeside.Shelteren er bygget vinteren 2012.
Shelteren er blevet bygget i samarbejde mellem flere interessepartnere og Naturstyrelsen i 2012

 

Let tilgængelig placering - også med offentlig trafik, ca. 1 km til lokalbanen, Østerbjerg St.
Der kan anslået overnatte mellem 20 og 30 personer. Se mere om ophold og overnatning på Naturstyrelsens lejrpladser her.

 

Lynæs Havn, Shelterplads

Shelterplads med bålsted anlagt i efteråret 2014 primært til brug af kajakroere, men også for andre interesserede. Der er ingen booking, og du er velkommen til at benytte de smukke shelters til en hyggelig eftermiddag eller en overnatning. Efterlades opryddet.

 

Shelter i Vinderød Skov

 

Shelteret er forbeholdt Frederiksværk Skoles udeskole mellem kl. 8.00 - 17.00
Udeskolen er opført i et samarbejde mellem Frederiksværk Skole og Naturstyrelsen Nordsjælland. Området benyttes til daglig som base for Frederiksværk Skoles udeundervisning og er forbeholdt skolens aktiviteter alle hverdage i tidsrummet 8.00 - 17.00. Hvis skolen ikke har det i brug, er I selvfølgelig meget velkommen til at slå jer ned. Hvis I ønsker at benytte pladsen i weekenden eller hverdage efter kl. 17.00, er der mulighed for at reservere pladse.

 

Tisvilde Hegn, Plads nær Asserbo slotsruin

 

Shelter med smuk beliggenhed ud til en lille sø. Pladsen ligger ved en lille sø. Der er er 2 grill- og bålpladser - én på hver side af søen. Ved den østlige side er et shelter med plads til omkring 6 personer. Der er også en indhegning til heste.


Vejforklaring:


Fra Frederiksværk køres ad Helsingevej mod Helsinge. Der køres forbi Nyvej og den store Købmandsbutik. 150 m. herfra ligger Bisp Absalonsvej tv. Der køres i bund ad denne indtil skoven. Herved slotsruinen holdes skarpt til højre og der fortsættes 350 m. frem til pladsen, som ligger i nedlagt grusgrav.

 

Shelterplads på Arrenæs

 

Der findes flere smukt beliggende shelterpladser på Arrenæs.
Vil du overnatte i naturen? Vil du vågne op i soveposen med udsigt over Danmarks største sø? Hvis ja, så skal du besøge shelterpladsen på østsiden af Auderød skov!

 

Pladsen er smuk beliggende i Auderød Skov, med udsigt over Arresø. Der er bål- og grillfaciliteter på pladsen, og et rigtig flot og hyggeligt shelter.
Du skal selv medbringe vand, grillkul mv.
Du kan gå på opdagelse i den frodige skov på Arrenæs, og måske ser du fiskeørnen svæve over Arresø. 

 

Læs mere om muligheder for overnatning i det fri på Arrenæs her.

 

Overnat i Ølsted Grusgrav

 

En grusgrav lyder måske ikke som det mest charmerende sted - men har du besøgt Ølsted grusgrav, som ligger i smukke naturomgivelser med udsigt til Roskilde fjord og Arresø? En flok ildsjæle har i 2014 etableret to shelters med plads til 4-5 personer i hver. Der er desuden etableret motionsstier, naturlegeplads og madpakkehus. Fra april til oktober kan du tappe vand i vandhanen på pladsen. Grusgraven ligger lige op af vejen over for kirken (Rakkenhøj).

Sidst ændret:

onsdag, 13. juli, 2022 - 14:42