Skip til hoved indholdet

Palæet

Palæet

Det smukke klassicistiske hus på Torvet fungerer som en port til byens og områdets historie. Her finder du Industrimuseets administration og arkiv. Her kan du hente information og viden eller handle i museumsbutikken.

 

Industrimuseet indsamler, konserverer, registrerer og udstiller historiske genstande. Museet indsamler især genstande, der belyser virksomheder, organisationer og dagligliv i industrisamfundet samt efterladenskaber med direkte tilknytning til Knud Rasmussen. Måske har du noget, der kan berige historien indenfor Halsnæs Kommunes geografiske område. Hvis du ligger inde med genstande eller arkivalier af denne art, er du velkommen til at kontakte museet.

 

Find din historie i Palæets arkiv

 

Museet er bredt engageret både i kommunens historie og den fremtidige udvikling. Det gælder byggesager og lokalplaner for at sikre relevante bevaringshensyn både i Hundested og Frederiksværk samt i landsbyerne og det åbne land. Udpegningen af Frederiksværk bymidte til Nationalt Industriminde har gjort det oplagt at bruge den enestående lokale kulturarv i en positiv udvikling frem over. Interesserede borgere kan grave i historien i Palæets imponerende historiske arkiv.

 

Palæet blev opført omkring år 1800 som bolig for inspektø­ren ved Frederiks Værk. Staten solgte i 1856 støberiet til Anker Heegaard, hvis efterkommere beboede huset gennem flere årtier. Sidenhen har det rummet De Forenede Jernstøberiers administration, FDB og politi og retsvæsen. Kommunen har købt og restaureret huset til museums formål.

Sidst ændret:

tirsdag, 12. december, 2023 - 14:38