Skip til hoved indholdet

Få frisk luft og sved på panden - på én gang. I Halsnæs er der masser af mulighed for at nyde naturen, mens du bevæger dig. Her kan du læse nogle af vores bedste tips.

 

Skovfitness i dit eget tempo

De tre sundhedsspor i Halsnæs er ideelle, hvis pulsen skal højere op. På Sundhedssporene kan du med distancer på under 3 km. tjekke dit aktuelle kondital ud fra løbetid, BMI, alder og køn. Er du til lidt længere ruter, kan du for eksempel prøve dig af med sundhedskorridor Halsnæs på 10 km.


Flere steder i kommunen er der pladser designet til fitness i naturen i forbindelse med sporene. Hold en pause i løbe- eller gåturen og lav lidt balanceøvelser og styrketræning på motionspladserne på Classens Bakke i Frederiksværk eller i Ullerup Skov ved Hundested. Tag ungerne med og træn balancen mens i leger ”jorden er giftig” eller kravler over og under forhindringerne – det er sjovt og hyggeligt at bevæge sig sammen. Læs om flere stier og ruter her.

 

På to hjul gennem mark og skov

Mountainbiking er måske en af fremtidens helt store sportsgrene. Interessen for mountainbike er stigende i Danmark, og Halsnæs må siges at være med på moden: områder som Grønnesse skov, Tisvilde Hegn, Ullerup skov, Arresødal og Ølsted Grusgrav byder på et godt kuperet terræn og et væld af ruter på kryds og tværs, som man kan kombinere, som man har lyst. Begiv dig afsted på egen hånd, eller slå dig sammen med de garvede ryttere i én af kommunens foreninger – fx Halsnæs Naturklub og Ølsted IF.

 

Er du mere til cykelture med familien i et lidt lettere terræn, kan du også sagtens finde en rute, der passer dig – Kærlighed på cykel har fx designet flere fine ruter med mulighed for kulturelle og hyggelige stop undervejs. Man kan leje cykler til en billig pris flere steder i området, hvis man får gæster på besøg. Er du frisk på en lang tur, kan du cykle hele vejen fra Hundested til Helsingør langs Kattegat – og tage cyklen med toget hjem igen. 

 

Se mere om cykling i Halsnæs her.

 

Bevæg dig på og i vandet

Uanset om du er til krævende kajaksprint, lange udflugter eller romantiske ture mod solnedgangen, vil der være mulighed for at benytte en af de mange landingspladser i Halsnæs - prøv fx det nye flydende shelter "Havhytten" ud for Hvide Klint. Har du ikke selv en kajak, kan du leje en i Lynæs. Se meget mere på det nye kajakkort over Halsnæs.

 

Hvis du foretrækker adrenalinsus fremfor at glide gennem vandet i stilhed, så kan du prøve forskellige slags surfing i Lynæs – der er muligheder både for begyndere og rutinerede surfere. Du kan blandt andet prøve Stand Up Paddling, windsurfing og kitesurfing.

 

Vil du hellere bevæge dig i vandet frem for over det, så kast dig ud i bølgen blå og svøm i havet ved én af områdets mange dejlige strande. Ved Liseleje er der bøjer, du kan sigte efter, når du svømmer - fx hvis du træner til Frederiksværk Stålmand. Men begynd med at træne i Frederiksværk svømmehal og kom i form. Her kan du også prøve den blide træningsform aquapunkt, der foregår i vandet og er velegnet til genoptræning.

 

Brug byrummet

Der er mange måder at bruge byen på – og det kan sagtens give sved på panden. Prøv fx den nye pannabane på Valseværkspladsen. Panna er sjovt – og hårdt – og det kræver blot, at du medbringer en bold og en makker at spille imod. 

 

Du kan også udforske skate-ramperne i Frederiksværk, Hundested og Ølsted – der er sågar én, der ligger på vandet om sommeren.

 

Nærvær i naturen

I Halsnæs er der adskillige dygtige yogainstruktører, der udbyder morgenyoga om sommeren og i det hele taget gerne underviser udendørs, når vejret er til det. Du kan se de forskellige yogasteder her.

 

En anden måde at opleve nærvær i naturen på, er ved at færdes på hesteryg. Rid på de skønne ridestier ved Liseleje og Asserbo – og tag din hest med ud at bade ved Stængehus Strand. Kom godt i gang ved at tage kontakt til én af rideklubberne som du finder under Sport og fritid.

Kalenderen

I kalenderen her på siden kan du se alle de større begivenheder i Halsnæs. Oplev Halsnæs-kalenderen samler begivenheder fra mange forskellige arrangører. Har du spørgsmål eller søger du information om handicaptilgængelighed, bedes du kontakte arrangøren af den pågældende begivenhed direkte.

Se kalenderen her