Skip til hoved indholdet

Legepladser

Legepladser

Havtyren i Liseleje

 

På den populære naturlegeplads Havtyren i Liseleje kan børn og barnlige sjæle more sig med at gynge, rutsje, gå på balancebomme, gå armgang og klatre på selveste Havtyren - hvis de tør!

 

Ifølge sagnet stjal bønderne noget havkvæg fra Havtyren, som derfor gik på land og pløjede sandet op, så sandflugten kunne rase, til hele Tibirke var dækket af sand.

 

Havtyren er åben hele året rundt og kan findes i den lille skov på højre hånd, når man kører ned ad Lisevej mod stranden i Liseleje.
Ved Havtyren i Liseleje findes også svævebane, åleruse og vippemåge samt et overdækket hus, hvor du kan spise madpakker.

 

Liselegeland

 

Lige over for Danmarks største naturlegeplads Havtyren og kun 100 meter fra den børnevenlige strand ligger Liselegeland. Her er en fin bane med elektriske biler, som børnene selv kan styre. Her er også en adventure minigolfbane, hvor hele familien kan udfordre hinanden. Den gode is nydes i isbaren ved siden af, og skønne naturoplevelser venter lige på den anden side af vejen.

 

Legepladsen Børnenes Frederiksværk

 

Den nye legeplads på Artilleripladsen indbyder både til leg og læring om Frederiksværks historie. Legepladsen er en del af Stålsat By, og realiseret gennem et samarbejde mellem Halsnæs Kommune og Realdania.

Man kan for eksempel følge bronxe- og støbejenssportet i det store klatrestativ, lege smed og bødker i minibyen, prøve karussellen inspireret af afatslibning og kanonkugler eller tage en gyngetur over den blå gummibelægning ala Arresø.

 

Naturlegeplads i Ullerup Skov

 

I Ullerup Skov ligger en naturlegeplads, som giver rig mulighed for, at ungerne kan slippe fantasien løs og lege midt i naturen.

 

På legepladsen er opstillet borde og bænke, hvor madpakken kan indtages. Legepladsen ligger i kort gåafstand fra p-pladsen og er derfor meget velegnet for forældre med barnevogne.

 

Frederiksværk skov bag kirken

 

Lækker nyere naturlegeplads med gynger, klatreredskaber, bålhus mm. Parkér bag kirken, gå ind i skoven og til højre op af den store bakke. Legepladsen befinder sig på toppen af bakken på venstre hånd.

 

Krudtskuddet

 

Svævebane og legeplads ved Frederiksværk inspireret af krudttårnene, der tidligere har ligget ved Bakkestien. Halsnæs Kommune har anlagt Krudtskuddet for at give nye muligheder for leg og oplevelser i vores bynære natur. Svævebanen er placeret unikt på kystskrænten tæt på boligområder, skole, hal og svømmehal – og godt besøgt af familier. 

 

Du kommer nemmest til Krudtskuddet ved at parkere på Solvænget, som er en sidevej til Strandvejen i Frederiksværk. Herfra går du ca. 200 meter, før du finder svævebanen. 

 

Sælernes legeplads ved Hundested Havn

 

Leg som sæler i de smukke omgivelser ved Hundested Havn. Her finder du en naturlegeplads med flotte hummere og sæler skåret ud i træ. Sving dig i gyngerne, gem dig i husene og lad dig blive fanget i ålerusen, der gynger dig afsted som på havets bølger.
Der er rig mulighed for at lege sig ind i havnens univers og samtidig nyde livet og stemningen på kajen. I sommermånederne kan børnene komme helt tæt på havets dyr med tilbuddet klap en fisk.

 

Ølsted Grusgrav

 

I Ølsted Grusgrav er der naturlegeplads med svævebane og der er shelters og bålsted, så man kan tumle og hygge sig med hele familien i det naturskønne område, som ildsjæle har forskønnet i de seneste år.

Sidst ændret:

onsdag, 19. april, 2023 - 09:04