Skip til hoved indholdet

Krudtværksområdet

Krudtværksområdet

Krudtværksområdet er en del af Industrimuseet Frederiks Værk, og består af en række bygninger, der alle har spillet en rolle i produktionen af krudt og kugler til Danmarks deltagelse i adskillige krige.

 

Krudtværksområdet er åbent for besøgende om sommeren, hvor man kan se de mange bygninger og blive klogere på de farlige processer involveret i krudtproduktionen. Før i tiden var eksplosioner en overhængende fare, men i dag kan du kun risikere at blive klogere af et besøg på krudtværket.

 

På Krudtværksområdet finder du blandt andet:

 

Svovl- og Salpeterladen
Trækulsbrænderiet

 

Omvisninger


Alle søndage i sæsonen kl. 13-13.30 er der gratis omvisninger for børn.
Mødested: Krudtværket, Krudtværksalléen 1, Frederiksværk
 

Særlige begivenheder

 

Flere gange om året syder og bobler krudtværket af ekstra meget liv. På sæsonens åbningsdag fyrer museet op for kanonerne og tordner igennem med festlige indslag dagen igennem.

 

Ligeledes ved den årlige Krudtværksfestival, hvor gud og hvermand lokkes af de mange spændende aktiviteter. Her er både skattejagt, skyderi, soldater i historiske uniformer og lidt til ganen.

 

Til jul kan man opleve en særlig julekalender i vinduerne på Palæet i Frederiksværk. Hver dag i julemåneden åbnes én af de røde låger i vinduerne ud mod Torvet. Det er skoleelever fra lokalområdet åbner dagens låge, hvorefter de inviteres til historisk julehygge i Arsenalet.

Sidst ændret:

fredag, 15. juli, 2022 - 11:40