Skip til hoved indholdet

Havsvømning ved Liseleje

Havsvømning ved Liseleje

Du kan svømme i havet på hele Halsnæs' nordkyst, men ved Liseleje er der særlige bøjer til havsvømmerne.

 

Liseleje har fået en ny aktivitetsmulighed, efter en initiativgruppe har fået udlagt gule bøjer til at svømme efter. Så nej Liseleje har ikke fået tre små gule havtyre, som stikker hovederne op over vandet. Der er således ikke noget at være bange for, men tværtimod ligger bøjerne og kalder på borgere fra nær og fjern, som har lyst til at svømme i havet.

 

Håbet er bl.a. at bøjerne vil blive anvendt af deltagere, som stiller op til Stålmanden i Frederiksværk og når der om sommeren afvikles livredningsskole for børn og unge.

 

Bøjerne giver mulighed for at svømme mere sikkert, fordi de er placeret i havet udfor livredderområdet. Bøjerne giver den enkelte svømmer mulighed for at beslutte, hvor lang en svømmetur, det skal være. De tre bøjer markerer en strækning langs kysten på 500 meter og ligger med 250 meter mellem hver af de tre bøjer. Det er således muligt for svømmerne at vide, hvor lang en tur, der er svømmet. Det at vide, hvor lang en strækning, der er tilbagelagt, kan være motiverende i træningen.

 

Bøjerne er doneret af Nordkystens Livredningstjeneste og selve ankerne, som holder bøjerne på plads, er betalt af Liseleje borgerforening, som står for ejerskabet af bøjerne. Bøjerne og havet kan anvendes af alle, som har lyst til at svømme i havet. Tilladelsen til placeringen af bøjerne er givet af Søfartsstyrelsen og tilladelsen gælder hvert år i perioden 1. juni til 1. oktober.

 

Nu er det op til alle vandglade med gode idéer at tage initiativ til aktiviteter i tilknytning til bøjerne. Det kan være aktiviteter, hvor forskellige former for bevægelse kombineres f.eks. yoga og svømning eller andet. Håbet er fra initiativgruppens side, at så mange som muligt vil benytte sig af muligheden for at opleve den positive påvirkning af krop og sjæl ved interaktion med strand, havet og aktivitet.

Sidst ændret:

torsdag, 14. juli, 2022 - 14:24