Skip til hoved indholdet

Havhytten ved Hvide Klint

Havhytten ved Hvide Klint

På gyngende grund på Roskilde Fjord og med 360 graders udsigt til blomsterrige hvide kalksandsskrænter, fuglefyldte strandenge og rå industrihistorie -  Danmarks (måske) første flydende shelter ligger i Halsnæs.

 

Shelteret ligger i vandet ud for badebroen ved Hvide Klint og kan kun besøges, hvis man kommer forbi i kajak, kano eller kan gå på vandet.

 

Shelteret er et led i en række tiltag, der skal gøre det endnu dejligere at nyde fjorden, havet og alt det skønne vand, vi er omgivet af. Shelteret er blevet til virkelighed i samarbejde med Friluftsrådet og en lang række andre natur- og friluftsorganisationer samt lokale skoler og institutioner.

 

Booking af Havhytten

 

Det er nu muligt at booke kommunens to sheltere Havhytten og St. Havelse Shelter. Der har været overvældende interesse; særligt for at benytte Havhytten. For at sikre, at ingen skal sejle forgæves har kommunen tilsluttet sig en ny bookingløsning.

 

Bookingsystemet er integreret i Friluftsguiden.dk, hvor oplysninger om faciliteter og ture i Kommunen i forvejen er samlet.
Det er naturligvis stadig muligt at benytte shelterne uden at booke dem, men folk med bookingbekræftelse har fortrinsret.

 

Det er nødvendigt først at oprette sig som bruger på friluftsguiden.dk før shelterne kan bookes. Dernæst søger man dem frem ved at klikke på ”Overnatning” og ”Shelterplads”.

 

Bookbare shelters vil nu have en gul markør i stedet for den sædvanlige grå. Der er hængt skilte på siden af hvert shelter med information.

Sidst ændret:

mandag, 18. juli, 2022 - 13:29