Skip til hoved indholdet

Frederiksværk musikfestival

Frederiksværk musikfestival

Frederiksværk Musikfestival blev stiftet i 1991 af en af dansk musiklivs markante personligheder, den daværende cellist og professor Asger Lund Christiansen, samt en lille kreds af ildsjæle i Halsnæs Kommune.

Festivalen startede kort efter genåbningen af Gjethuset som en koncertrække med ca. 8-9 koncerter – fortrinsvis med danske medvirkende. Det var hensigten at give områdets indbyggere og sommergæster nogle musikalske oplevelser på højt plan og samtidig styrke Frederiksværks kulturelle profil.

Efter 5 år som kunstnerisk leder blev Asger Lund Christiansen afløst af cellisten Charlotte Lund Christiansen. Hun tog i 2000 initiativet til at udvide festivalens indhold med yderligere 8 koncerter fordelt på 2 serier med forskellige temaer, og der blev derefter arbejdet på også at præsentere højt profilerede kunstnere fra udlandet, samt at satse yderligere på helt nyskrevet kammermusik.

Michael Dabelsteen – kontrabassist i DR Symfoniorkestret – har siden 2001 været kunstnerisk leder og stået for den overordnede planlægning af den årligt tilbagevendende koncertrække.

 

Frederiksvær Musikfestival vender tilbage næste år, hvor den løber af stablen fra 3. juli - 24. juli 2023.

Sidst ændret:

torsdag, 06. oktober, 2022 - 09:07

More Info

Du kan læse mere om festivalen på deres hjemmeside https://frv-musik.dk/