Skip til hoved indholdet

Økosamfundet Dyssekilde

Økosamfundet Dyssekilde

Både planterne og kulturlivet spirer i den økologiske landsby ved Dyssekilde. Besøg den og lad dig inspirere.

 

I landsbyen Dyssekilde mellem Hundested og Frederiksværk bor 120 børn og voksne i et lille økologisk samfund.  I 1990 var her blot en kartoffelmark. I dag er landsbyen et sprudlende samfund med 120 voksne og 60 børn i alderen 0-92 år. De har blandt andet en vindmølle, pileanlæg til rensning af spildevand, jordvarmeanlæg, køkkenhaver og meget mere.

 

Økosamfundet er befolket med mænd, kvinder og børn, der prøver at leve et liv med fællesskab, tolerance og respekt, og med fokus på bæredygtighed og økologi. Du kan besøge landsbyen til en rundvisning og få indblik i de grønne løsninger, de har anvendt på blandt andet fælleshuset, spildevandsrensning, affaldssortering og grønsagsdyrkning.

 

Et kulturelt væksthus 

 

I landsbyen bor mange kunstnere og kreative sjæle, og den er en dynamo for kulturen i området. Her er for eksempel den økologiske restaurant Kæft, Torup Bogby, Nordisk Forfattertræf, Himmelstorm Festival for blot at nævne nogle af de initiativer, der er vokset ud af den økologiske muld ved Dyssekilde. 

 

Er du interesseret i økologi og bæredygtighed er Økosamfundet Dyssekilde et must. Fra april til oktober er der jævnligt rundvisninger.
Læs mere om filosofien bag Økosamfundet Dyssekilde og se, hvornår du kan komme på rundvisning her.

 

Sidst ændret:

onsdag, 20. juli, 2022 - 13:29